Organisatie

Eind 2015 is bij Mark Klerkx (R&TC Buitenlust) en Edwin Raats (Team Raats) het idee ontstaan om ook eens een veldrit te organiseren voor de wintercompetitie. Daarnaast was het al lang geleden dat er in Helmond een cyclocross wedstrijd was georganiseerd buiten de poorten van het Buitenlust parcours aan de Nemerlaerhof.

De wintercompetitie is een laagdrempelige regionale competitie voor de jongste jeugd tot en met renners van 50+. Je kunt zowel met de veldritfiets als met de mountainbike deelnemen.

Toen het plan eenmaal vorm begon te krijgen zijn zij in contact gekomen met de mannen van TC ’81 omdat zij de populaire MTB route in het Bakels bos in Helmond aangelegd hebben en onderhouden. Deze ervaring hadden ze hard nodig om het door Edwin uitgedachte parcours te realiseren.

Dit jaar zal het een meerdaags evenement worden en is de organisatie weer in handen van R&TC Buitenlust en TC ’81. Op zaterdag 13 oktober zal er een landelijke KNWU veldrit georganiseerd worden voor alle jeugdcategorieën. Op zondag 14 oktober zal de wedstrijd van de Toma Cycles Cup wintercompetitie plaats vinden.

R&TC Buitenlust
De wielervereniging voor Helmond en omstreken waar je terecht kunt als je wedstrijden wilt rijden. Zowel jeugdrenners als volwassen renners kunnen terecht bij Buitenlust. Diverse wielrenners van naam en faam zijn lid geweest en hun carrière begonnen bij R&TC Buitenlust.

Toerclub ’81
TC ’81 is een toerfietsvereniging die tot doel heeft om elke zondagochtend in de periode maart tot november de recreatieve wielersport te beoefenen. Daarnaast organiseren zij ieder jaar meerdere toertochten waaronder de Helmtocht en de Helmond Tour waar deelnemers uit heel land op af komen. Ook onderhouden zij de MTB route in het Bakels bos in Helmond.